Azoknak akik még nem hiszik el.

Amikor először megismertem az elliott wave “elméletet”, gyakran abba botlottam, hogy az elliottosok álma azon a helyen piacra lépni, ahol a harmadik hullámnak a harmadik hulláma kezdődik. Véleményem szerint az Opus Global Nyrt. Budapesti Értéktőzsdén forgó papírja ilyesforma képet mutat számomra, mint hosszútávú befektetőnek.

Nem mellékesen belebotlottam nemrég ebbe a cikkbe:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20240408/meszaros-lorinc-bemondta-mennyit-kellene-ernie-az-opusnak-679137
Nos, osztom a fővezér véleményét, ám a hullámok vizsgálata arra enged következtetni, hogy ez jóval többet fog érni, mint most bárki gondolná. 🙂

Elemzés:
1998 áprilisi kereskedésben a papír maximum ára 1800 Ft volt. Ezt vettem I-es ciklus-hullám csúcsának. Az 1998-as évtől kezdődően 3 hullámban egy 18 éven át tartó zigzag mintázatban csökkent (5-3-5). Ennek következtében 2015 decemberében már csupán 3,1 Ft-os minimum áron is hozzá lehetett jutni a papírhoz (nem kellett ez a kutyának sem). Ez jelentette a II-es ciklus-hullám végét. Innentől a papír nagyot emelkedett Primary ((1)) hullámban. Majd ismét jött egy visszaesés, ahogyan a fenti linken olvasható cikkben is írják 101 forintig. Azaz a Primary ((2))-es már nem vett vissza annyit, mint a II-es ciklus-hullám. Ezután az árfolyam ismét kilőtt 400 Ft-feletti szintekre elég erőteljesen.

Következtetés: az árfolyam ((3)) hulláma még nagyon korai szakaszban van. Azt persze nem tudni, hogy ez az egész most egy nagyobb korrekció része (flat), amely egyenlőre felfelé halad, de a felfelé irányuló erő a mintázatban, arra enged következtetni, hogy egy hosszú távú emelkedés tanúja leszünk…

Természetesen az itt leírt cikk tartalma nem befektetési tanács! Csupán edukációs célzattal szerkesztettem, hogy lássuk, sokszor érdemesebb kutatni a teljes képet, ahhoz, hogy akár rövidebb távon is magabiztosabbak lehessünk a befektetések terén.