Még az egészségben is van “korrekció”.

A Richter árfolyama kezd kritikus szintet elérni, a visszahúzódás egyre valószínűbb. Már egy ideje figyeltem a részvény árfolyamát és azonosítottam egy mintázatot, amely lehetséges drasztikus visszaesést okozhat a gyógyszergyártó árfolyamában, amikor belebotlottam ebbe a cikkbe:
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2024/04/bennfentesek-shortoljak-a-richter-papirokat
Ez a mintázat az úgynevezett “ending diagonal”, magyarul: vége-átló.

A neve is mutatja, hogy ez egy kifulladást jelző mintázat, de még mindig long trend (eső piacon short trend), tehát impulzív hullámról beszélünk. Azonban ez a mintázat csakis ötös szerkezet ötödik hullámában, vagy korrekcióban a befejező “C” hullámként jelenik meg.
Jellemzője, hogy ugyanúgy ötös szerkezetű, de minden egyes hullámát 3 hullám alkotja, ráadásul a 4. hullám megsérti az 1-es és 2-es árterületét ami egy impulzus hullámban nem fordul elő.

Nos, a fent említett cikk eléggé támogatja az elképzelést miszerint hamarosan drasztikus visszahúzódás indulhat, amely igen jellemző ennek a mintázatnak a felépülése utáni korrekcióban. A mintázat egészen a kiindulópontig húzódik vissza, vagy akár még tovább is.
Mint hosszútávú (longos) befektető várom, hogy olcsóbban tudjak majd papírokat vásárolni ebből az instrumentumból.

Természetesen ez a cikk csak a saját véleményemet tükrözi. Nem kívánok senkit befolyásolni a befektetési döntéseiben. Csupán edukációs céllal íródott, amely egy érdekes hosszútávú trend lehetséges fordulópontjára mutat rá. Ettől függetlenül bármelyik kereskedési napon (akár ma is!) long irányban is történhet akkora elmozdulás amely a fenti elemzést szempillantás alatt semmissé teheti a cikkben említett shortosok pedig bukhatják az idei nyaralást…